Wie ben ik? - Reflexzone gouda
320
page-template-default,page,page-id-320,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Wie ben ik?

Uw therapeut

 

Mijn naam is Petra Bötjer, beëdigd reflexzonetherapeute op HBO-niveau. Ik ben in juni 2008 afgestudeerd aan de opleiding Stichting Phoenix in Den Haag.
Dit is een 4-jarige opleiding en leert behalve de klassieke reflexzonetherapie o.a. ook Traditionele Chinese Geneeswijzen/meridianenleer, neuroreflexzonetherapie wat direct op het zenuwstelsel werkt, polariteitentherapie en metamorfosetherapie. Daarnaast ben ik uitgebreid onderricht over voedingsleer.
Deze verschillende manieren van benaderen zorgen voor een completer beeld van het klachtenpatroon. Persoonlijke aandacht voor u als cliënt en een luisterend oor, zijn wat mij betreft onmisbaar in dit vak.

 

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzonetherapeuten) en overkoepelend orgaan: Stichting RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Zij voeren een licentiebeleid en staan er borg voor dat haar licentieleden gekwalificeerde therapeuten zijn. Sinds 2012 ben ik ook actief als visiteur voor de VNRT. Dit houdt in dat ik samen met een collega andere collega’s en hun praktijk bezoek om te kijken of zij voldoen aan de eisen die de VNRT stelt.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen en omdat ik een brede interesse heb, volg ik geregeld bijscholingen en cursussen op het gebied van reflexzonetherapie, spirituele ontwikkeling en massage. Vanaf januari 2015 tot juli 2016 heb ik wederom een opleiding medische basiskennis op HBO niveau gevolgd.