Verminderen van bijwerkingen bij kanker - Reflexzone gouda
285
post-template-default,single,single-post,postid-285,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Verminderen van bijwerkingen bij kanker

Verminderen van bijwerkingen bij kanker

De ziekte kanker is zeer ingrijpend in het leven van een ieder die er mee te maken krijgt. Je komt in een stroomversnelling terecht van emoties en je moet ineens allerlei beslissingen maken o.a. over het wel of niet volgen van medische (be)handelingen, welke behandelingen etc.

De diagnose “kanker” zorgt dan ook vaak voor grote angst, paniek, hopeloosheid en een gevoel van isolatie. Dit geeft veel stress, waardoor het immuunsysteem het zwaar te verduren heeft.

Als de reguliere behandelingen starten krijg je te maken met allerlei bijwerkingen die een enorme impact hebben op je fysieke- en emotionele gestel. Maar ook als de behandelingen afgelopen zijn, ben je zeker nog niet helemaal in balans.

Kanker en de bijbehorende behandelingen grijpen diep in je persoonlijkheid. Je kunt het vertrouwen in je lichaam verliezen. Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning. Reflexzone therapie helpt om de verbinding tussen lichaam en geest te herstellen zodat je weer vertrouwen krijgt in je lichaam.

Binnen mijn praktijk heb ik de laatste 10 jaar redelijk wat ervaring opgedaan met het behandelen van mensen met kanker. Je kunt bij mij alles kwijt; ik luister en kan je eventueel helpen op emotioneel niveau mocht daar behoefte aan zijn. Uiteraard kan deze therapie kanker niet genezen. Maar veel bijwerkingen zoals misselijkheid, oedeem, vermoeidheid, pijn en slapeloosheid nemen vaak aanzienlijk af.

Dit komt doordat een reflexzone massage de bloedcirculatie en lymfestroom in het lichaam stimuleert. Met het gevolg dat afvalstoffen versneld het lichaam worden uitgewerkt en oedeem (overtollig vocht) wordt afgevoerd. In het geval van een chemokuur is bewezen dat de cliënt beter en sneller door de chemobehandelingen gaat. Het lichaam is sneller in balans waardoor de cliënt zich beter gaat voelen. Een reflexzone behandeling stimuleert als het ware het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Door de groeiende samenwerking tussen reguliere- en complementaire geneeskunde wint reflexzonetherapie terrein als ondersteuning bij kanker. Regelmatig worden massages aangeboden in ziekenhuizen vanwege de positieve ervaringen

Behandelingen kunnen in elke fase van het ziekteproces worden gegeven.