Burn out, beroepsziekte nummer 1 - Reflexzone gouda
296
post-template-default,single,single-post,postid-296,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Burn out, beroepsziekte nummer 1

Burn out, beroepsziekte nummer 1

Wanneer het verschil tussen moeten en kunnen te groot wordt ontstaat stress. De rol die stress speelt bij het ontstaan van klachten, zowel lichamelijk als geestelijk, wordt steeds meer onderschreven. Geschat wordt dat 80% van de klachten gerelateerd is aan stress of spanning.

Reflexzonetherapie activeert de uitlopers van zenuwnetwerken het parasympathisch zenuwstelsel (onwillekeurig rustgevende zenuwstelsel). Hierdoor ontstaat er meestal een diepe ontspanning in het lichaam en is het een uitstekend hulpmiddel om stress/spanningsgerelateerde factoren, die eventueel een rol meespelen bij klachten, te verminderen.

Reflexzonetherapie is bij uitstek geschikt voor klachten die voortkomen uit stress/spanning (bijv. Burn out) en helpt de natuurlijke balans van lichaam en geest te herstellen. Hierdoor komt u weer lekkerder in uw vel te zitten.

Door reflexzonetherapie wordt het zenuwstelsel beïnvloed en daarmee de hersenen. Dit loopt via de zogenaamde neurotransmitters. De werking van de neurotransmitters is onder andere afhankelijk van een gezond lichaam. Er zijn verschillende neurotransmitters, zoals dopamine, adrenaline, noradrenaline, serotonine, histamine, endorfines, cholecystokinines. Wanneer het lichaam te zwaar wordt belast, bijvoorbeeld door werkdruk, psychische factoren en stress worden er continue via de zogenaamde neurotransmitters impulsen naar de hersenen gestuurd. Stress bijvoorbeeld beïnvloedt rechtstreeks de hersenen door het vrijgeven van de chemische boodschapper “cortisol”. Onder normale omstandigheden kan cortisol geen kwaad, maar wanneer deze neurotransmitter voortdurend wordt aangemaakt zal dit proces verzurend werken op de spieren, omdat ze door chronische stressreactie, voortdurend in spanning staan zonder actie te leveren. Daarnaast zorgt cortisol ervoor dat de hartslag wordt verhoogd, waardoor het hart wordt belast, waardoor de longen extra worden belast en de bloedsomloop en daarmede ook de spijsvertering. Een hoog cortisol zal uiteindelijk leiden tot een verzwakt immuunsysteem.

Reflexzonetherapie verhoogt het niveau van de neurotransmitters serotonine en dopamine. Deze twee neurotransmitters zijn nodig voor een opgewekte stemming, een goed leervermogen en helpen bij een goede nachtrust.