Neuro Reflexzonetherapie - Reflexzone gouda
337
post-template-default,single,single-post,postid-337,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Neuro Reflexzonetherapie

Neuro Reflexzonetherapie

Neuroreflexzonetherapie

 

De Neuroreflexzonetherapie is een apart onderdeel binnen de gangbare reflexzonetherapie.

In mijn opleiding was de neuroreflexzonetherapie een verplicht onderdeel. Deze gespecialiseerde cursus van een jaar heb ik in 2007 met een diploma afgerond. Voor mijn eindexamen opdracht heb ik, samen met twee collega’s, een groot naslagwerk geschreven compleet met foto’s van alle grepen. Hierdoor ben ik in staat de exacte locatie van bijvoorbeeld een zenuw op te sporen en te behandelen.

De neuroreflexzonetherapie werkt namelijk, anders dan de klassieke reflexzonetherapie, direct op het centrale zenuwstelsel.  De grepen zijn wat “technischer” en met de duim wordt “bot op bot” druk gegeven. Dit kan wat gevoelig zijn, maar dikwijls neemt het af na een aantal seconden (nooit langer dan 15 seconden) of in elk geval bij het loslaten.  Afhankelijk van de pijnduur is het mogelijk vast te stellen of en hoe groot een blokkade is in het lichaam. Tijdens een behandeling kun je een directere reactie voelen in je lichaam waardoor je bijvoorbeeld, gelijk of na de behandeling, verlichting kan gaan voelen bij acute en chronische klachten. Zoals bijvoorbeeld rug-, nek-, schouder-, of heupklachten.

Deze methode gebruik ik altijd in combinatie met de klassieke reflexzonetherapie.
Hierdoor wordt je zelfgenezend vermogen geprikkeld.
Je kunt positieve effecten hebben, zoals vermindering van spierspanning, meer balans van het zenuwstelsel, verbetering van het functioneren van organen en verlichting van pijnklachten.

Wil je meer weten van het zenuwstelsel en hoe dat werkt klik dan hier.