Kleurenpunctuur - Reflexzone gouda
294
post-template-default,single,single-post,postid-294,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Kleurenpunctuur

Kleurenpunctuur

Kleurenpunctuur is een therapie waarbij gewerkt wordt met licht en kleur.

De therapie is ontwikkeld door de Duitse acupuncturist Peter Mandel. Voor deze holistische behandelmethode wordt gebruik gemaakt van gekleurd licht om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

Hoewel het een vorm van acupunctuur is, wordt er niet gewerkt met naalden maar met een speciale lichtpen. Hiermee worden de verschillende kleurenfrequenties via de voetzones in het lichaam gebracht.

De werking van kleurenpunctuur is gebaseerd op de specifieke golflengtes, waarmee organen en lichaamssystemen (hormoon-/zenuw-/lymfestelsel en bloedsomloop) communiceren.

Ik werk met 7 kleuren (zie hieronder de betekenis van de kleuren)*.
Iedere kleur heeft een eigen energie-inhoud. Deze energie-inhoud en een golffrequentie van licht worden via de huid opgenomen en via energiebanen naar de celkern en organen gestuurd. Dit brengt energie in beweging.

Kleurenpunctuur richt zich niet alleen op lichamelijke klachten, maar ook op het stimuleren van lichamelijke- en geestelijke processen.

In mijn praktijk pas ik geregeld de zogenaamde “Lichaam-Ziel-Geest behandeling” toe, met als doel het lichaam in balans te brengen zowel op lichamelijk-, geestelijk- als spiritueel vlak.

In  maart 2010 heb ik de vierdaagse cursus “Licht op de Voet”- “Esogetische Kleurenpunctuur en de voetreflexzones” gevolgd. Sindsdien gebruik ik deze therapie, meestal in combinatie met een voetreflexbehandeling,  met veel succes in mijn praktijk.

Een behandeling met kleurenpunctuur is overigens volstrekt pijnloos en net als reflexzonetherapie absoluut veilig en voor iedereen geschikt.

 

*De betekenis van de kleuren:

Rood – kracht

De kleur van het leven, van de zon en van het vuur. Liefde en woede, vreugde en boosheid zijn de polaire waarden van de kleur rood. Rood is de kleur met het grootste vermogen om door te dringen.

Blauw – ontspanning

De kleur van vrede en oneindigheid. Het kalmeert en brengt ons tot diepe ontspanning. Ons lichaam en onze geest komen erdoor in een toestand van vrede, rust en zachtheid.

Geel – helderheid

Geel is het symbool van de zon. Het is de meest heldere kleur. In de kleurenpsychologie staat geel voor onthechte sereniteit. Geel reflecteert licht in alle richtingen waardoor het een impressie van onthechting en bevrijding creëert. Zware en neerdrukkende gevoelens verdwijnen erdoor.

Groen – neutraliteit

Groen is een mix van geel en blauw en geldt als neutrale factor. Het heeft een harmoniserend effect. Groen maakt ons niet stil, maar kalmeert ons op een neutrale, positieve manier. Groen is de kleur van bezit en de wil om te bezitten. Verder de kleur van concentratie, analyse, opname en herinnering.

Oranje – opgewektheid en vrolijkheid

Mix van rood en geel. Oranje staat voor vriendelijkheid  en warmhartigheid. Ze symboliseert de opgaande zon; het maakt ons alert en opgewekt. Het stimuleert en brengt warmte en geluk; vervult ons met vreugde en beïnvloedt zowel lichaam als geest.

Violet – zachtere gevoelens

Mix van rood en blauw. Het is de kleur van de emoties en wordt beschouwd als een meditatieve kleur. Regulerende kleur tussen de geest en het lichaam. Versterkt intuïtie en verbeelding.

Turkoois – zielskleur

Tertiaire kleur, mix van blauw en groen. De psychische symptomen, die zich uiten in lichamelijke klachten. De starre en vaste blokkades die mensen in hun diepe onderbewustzijn hebben (bijv. depressies). Bij gebruik van turkoois ervaart men meestal een gevoel van bevrijding, heel-zijn, geroerd zijn, gelukzaligheid en tevredenheid.